image_pdfimage_print

 

Το TTP, έχει ως σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία, την ενδυνάμωση και την προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας του μέλλοντος.

Το κύριο πρόγραμμα του Tipping Point αποτελείται από τις 3 βασικές ενότητες, οι οποίες στο

σύνολό τους αποσκοπούν στη διεύρυνση των γνώσεων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των

μαθητών, καθώς και στο να αποκομίσουν τα μέγιστα από τη συμμετοχή τους.

Κάθε ομάδα μαθητών πραγματοποιεί τουλάχιστον 3 ομαδικές συνεδρίες διάρκειας 20’ σε κάθε ενότητα, με όποια σειρά επιθυμεί. Οι ενότητες έχουν ως εξής:

 

1η ενότητα

Στόχοι: Οι μαθητές να λάβουν πρακτικές γνώσεις από επαγγελματίες που ήδη κάνουν αυτό που θα ήθελαν και οι ίδιοι μελλοντικά, να ενημερωθούν σχετικά με το ευρύ φάσμα επιλογών σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς και για κλάδους/επιστήμες που επιθυμούν ή και τομείς που δεν γνωρίζουν.

 

2η ενότητα

Στόχοι: Οι μαθητές να ενημερωθούν για τις συνθήκες στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον καθώς και τις απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και πρωτοβουλίας στην επαγγελματική τους πορεία.

 

3η ενότητα

Στόχοι: Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που τους αφορούν και χρειάζεται να γνωρίζουν ως ενεργοί πολίτες, καθώς και η ενίσχυση της συμμετοχής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Η ιστοσελίδα του προγράμματος: Home | The Tipping Point