ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2023 συγκλήθηκε η Πανελλήνια Συνέλευση των Αντιπροσώπων προκειμένου να διενεργηθεί η εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ), σύμφωνα με τα άρθρα 19 και 20 του καταστατικού και τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Το Κεντρικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε, μετά από ψηφοφορία την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Δρ. Τακάογλου Σοφία, Πρόεδρος
Δρ. Βαρδάλου Ελένη, Γραμματέας
Νότης Άρης, Αντιπρόεδρος
Υπ. Δρ. Πρασανάκη Μαρία Ταμίας

Γάτσιος Γεώργιος, Μέλος

Δρέτας Γεώργιος, Μέλος

Υπ.Δρ. Καζάκου Γεωργία, Μέλος

Υπ.Δρ. Καζάκου Μαρίνα, Μέλος

Δρ. Καπετανάκη Σεβαστή, Μέλος

Μητακίδης Παναγιώτης, Μέλος

Παπαδόπουλος Δημήτριος, Μέλος

 

Η Πρόεδρος                         Ο Αντιπρόεδρος

Δρ. Σοφία Τακάογλου         Αριστείδης Νότης

 




ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

Με την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της, η Ένωση Οικονομολόγων κλείνει μια περίοδο θεσμικής αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης, που ακολούθησε την πανδημία κατά την οποία βιώσαμε εκτός των άλλων και τις οδυνηρές απώλειες του επί σειρά ετών ιστορικού Προέδρου μας, Παντελή Τέντε, του Αντιπροέδρου, Πέτρου Πριβατιτσάνη αλλά και άλλων ιστορικών Μελών του Δ.Σ. της ΕΟΕΔΕ., όπως του αείμνηστου Σπύρου Τζούτη.

Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι/ες να προχωρήσουμε και να δικαιώσουμε το έργο και το όραμα όσων εργάστηκαν προκειμένου η οικονομική επιστήμη να λάβει στην εκπαίδευση τη σημαντική θέση που της αρμόζει. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι συναισθανόμαστε πλήρως τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουμε τόσο απέναντι στην ιστορία του Επιστημονικού μας Συλλόγου, η οποία ξεκίνησε το 1987, όσο και απέναντι στο μέλλον του.

Ως νέο Κεντρικό Συμβούλιο θα λειτουργήσουμε σεβόμενοι εσάς τους συναδέλφους/ισσες και εμάς τους ίδιους/ιες, που την τελευταία δεκαετία βιώνουμε την τραγική ειρωνεία. Aπό τη μια όλο και περισσότεροι μαθητές/τριες να επιλέγουν τον προσανατολισμό Οικονομίας και Πληροφορικής δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο της Οικονομικής Επιστήμης και από την άλλη οι χαράσσοντες την Εκπαιδευτική Πολιτική να κωφεύουν στην μαθητική επιταγή, καταργώντας Οικονομικά μαθήματα, αλλοιώνοντας το μαθησιακό αντικείμενο, συρρικνώνοντας το διδακτικό ωράριο των Οικονομολόγων. Παραθέτουμε το περίγραμμα της λειτουργίας και τους στόχους του νέου Κεντρικού Συμβουλίου:

Σχεδιασμός της στρατηγικής στα θέματα των διεκδικήσεων του κλάδου από το Κεντρικό Συμβούλιο.

  •  Άμεση επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου και του ΙΕΠ.

  • Δημιουργία ενός σύγχρονου κατάλληλα ενημερωμένου ιστότοπου.

  • Παραγωγή και διάθεση εκπαιδευτικού υλικού ώστε να υποστηριχθεί η διδασκαλία.

  • Επιμορφώσεις, ημερίδες με στόχο την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου και

    την επαγγελματική ανάπτυξη των συναδέλφων.

  • Συνεργασία με φορείς και οργανισμούς που επιδιώκουν την προαγωγή της Οικονομικής εκπαίδευσης όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο, τα Πανεπιστήμια την Οικονομική Ολυμπιάδα.

  • Πραγματοποίηση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών και ερευνών με στόχο να κατανοήσουμε καλύτερα τις απόψεις των μελών μας και ιδιαίτερα όσων ζουν στη περιφέρεια.

Στη νέα αυτή εποχή, σας καλούμε όλους να συστρατευτείτε στον αγώνα της ΕΟΕΔΕ, ώστε να αναδειχθεί η αξία και η σημασία της Οικονομικής Επιστήμης και των οικονομικών διδακτικών αντικειμένων. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας/καμία και πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με μια ενιαία φωνή και έκφραση ώστε να ενισχύουμε την αξιοπιστία των αιτημάτων μας και να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Σας προσκαλούμε να έρθετε σε επαφή με τους Προέδρους των Περιφερειακών Τμημάτων, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στους ηλεκτρονικούς καταλόγους, που θα σας δώσουν το δικαίωμα να συμμετέχετε στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Η Ελληνική κοινωνία βιώνοντας το σύνθετο οικονομικό περιβάλλον που διαμόρφωσαν η ύφεση, η πανδημία και ο πόλεμος έχει κατανοήσει την κρισιμότητα των οικονομικών γνώσεων στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Μένει να επικοινωνηθεί στην Πολιτεία ότι οι συνθήκες είναι ώριμες πλέον, ώστε οι γνώσεις αυτές να ενταχθούν σε όλο το εύρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού σχολείου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος 

Δρ. Σοφία Τακάογλου

Ο Αντιπρόεδρος

Αριστείδης Νότης ΜΒΑ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ «ΕΡΜΗΣ»





ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β’ ΦΑΣΗ – Β’ ΚΥΚΛΟΣ

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αίτησης των υποψηφίων της υπ’ αρ. πρωτ. 20031/21-4-2023 (ΑΔΑ: ΡΓΙΟΞΛΔ-3ΟΘ) Πρόσκλησης Εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και Δευτέρα 15-05-2023 και ώρα 12:00 για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον Β’ Κύκλο της Β’ Φάσης εξ αποστάσεως επιμόρφωση στα Νέα Προγράμματα Σπουδών Γενικής Εκπαίδευσης για τo έτος 2022- 2023 στο πλαίσιο της Πράξης Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS: 5035543.”

Όσοι και όσες έχουν ολοκληρώσει την υποβολή δήλωσης συμμετοχής, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

Επισημαίνεται ότι με τον κύκλο αυτό ολοκληρώνεται η επιμόρφωση στα Νέα Προγράμματα Σπουδών με το σύστημα της μεικτής εξ αποστάσεως επιμόρφωσης (σύγχρονη και ασύγχρονη).

Για Εγγραφή και Είσοδο στο μητρώο του ΙΕΠ ακολουθήστε το σύνδεσμο https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/

Πρόσκληση

Πηγή: http://iep.edu.gr/el/deltia-typou-genika/anakoinosi-paratasi-tis-prosklisis-gia-ypovoli-aitisis-symmetoxis-stin-epimorfosi-ekpaideftikon-sta-nea-programmata-spoudon-genikis-ekpaidefsis-v-fasi-v-kyklos




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β’ ΦΑΣΗ – Β’ ΚΥΚΛΟΣ

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την με αριθμό πρωτοκόλλου 20031/21-4-2023 (ΑΔΑ: ΡΓΠΙΟΞΛΔ-3ΟΘ) πρόσκληση προς όλους τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τo έτος 2022-2023.

Υποβολή αιτήσεων
από τη Τρίτη 25-04-2023 ώρα 13:00 έως και τη Δευτέρα 08-05-2023 ώρα 13:00

οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα εισόδου/επεξεργασίας των στοιχείων των αιτούντων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Οι εκπαιδευτικοί για την υποβολή της αίτησης καλούνται να επισκεφθούν τη δικτυακή πύλη e-IEP: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo

Η διαδικασία υποβολής αίτησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:
α) Εγγραφή και είσοδο στο μητρώο του ΙΕΠ, https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/
β) Συμπλήρωση υποχρεωτικών προσωπικών στοιχείων (Μενού Portfolio/Καρτέλα «Προσωπικά Στοιχεία»)
γ) Επιλογή από το μενού Αιτήσεις της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης: «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών», MIS 5035543 – Β’ Φάση-Β’ Κύκλος και δήλωση των ακόλουθων στοιχείων:

  • Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
  • Τύπος σχολείου οργανικής υπηρέτησης (Προσχολική-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο).
    *Για αναπληρωτές: Τύπος σχολείου υπηρέτησης με τις περισσότερες ώρες.
  • Ειδικότητα
  • Επιμορφωτικό πρόγραμμα (δηλώνεται η επιθυμητή σειρά προτεραιότητας-έως 2 προτιμήσεις) στην περίπτωση των ειδικοτήτων για τις οποίες προσφέρονται περισσότερα του ενός προγραμμάτων.

δ) Συμπλήρωση απογραφικού δελτίου εισόδου (το οποίο βρίσκεται μέσα στην αίτηση και το οποίο υποβάλλεται ξεχωριστά).
ε) Οριστική υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Προσοχή: Η επιλογή «Αποθήκευση» δεν θεωρείται υποβολή της αίτησης. Η υποβολή αίτησης οριστικοποιείται με την επιλογή «Οριστική Υποβολή».

i) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση στον Α΄ κύκλο της Β΄ Φάσης, αλλά δεν τοποθετήθηκαν σε επιμορφωτικό τμήμα λόγω εξαντλήσεως των διαθέσιμων επιμορφωτών, αυτοδίκαια τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε επιμορφωτικό τμήμα στον Β’, διατηρώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης τους.

ii) Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση στον Α’ κύκλο της Β΄ Φάσης της Επιμόρφωσης και παρά το ότι τοποθετήθηκαν σε επιμορφωτικό τμήμα δεν συμμετείχαν ή αποσύρθηκαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, δύνανται να υποβάλουν νέα αίτηση παρακολούθησης για τον Β’ κύκλο της Β΄ Φάσης της Επιμόρφωσης.

iii) Δεν δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την παρούσα επιμόρφωση οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Επιμόρφωση της Πιλοτικής Εφαρμογής των ΠΣ ή στον Α΄κύκλο της Β΄ Φάσης Επιμόρφωσης και είναι δικαιούχοι Βεβαίωσης Παρακολούθησης/Πιστοποίησης.

Σχετική Πρόσκληση

Πηγή: http://iep.edu.gr/el/deltia-typou-genika/anakoinosi-prosklisi-gia-ypovoli-aitisis-symmetoxis-stin-epimorfosi-ekpaideftikon-sta-nea-programmata-spoudon-genikis-ekpaidefsis-v-fasi-v-kyklos




ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β2 ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. (ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 2023)

Ξεκίνησαν από αυτήν την εβδομάδα τα μαθήματα των προγραμμάτων της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ με τη συμμετοχή 4.700 εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ομαδοποιημένων σε 13 «συστάδες»: Β2.1 Φιλολογικά, Β2.2 Φυσικές Επιστήμες, Β2.3 Μαθηματικά, Β2.4 Πληροφορική, Β2.5 Πρωτοβάθμια-Δάσκαλοι, Β2.6 Πρωτοβάθμια-Νηπιαγωγοί, Β2.7 Ξένες Γλώσσες, Β2.8 Καλές Τέχνες, Β2.9-Φυσική Αγωγή και Υγεία, Β2.10 Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί, Β2.11 Οικονομία, Διοίκηση και Κοινωνικές Επιστήμες, Β2.12 Επαγγέλματα Γης, Β2.13 Ειδική Αγωγή.

Η επιμόρφωση Β2 επιπέδου ΤΠΕ συνιστά «Προχωρημένη Επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» και έχει διάρκεια 60 διδακτικές ώρες, περιλαμβανομένων υποστηρικτικών συναντήσεων για τη δράση «εφαρμογή στην τάξη», η οποία αποτελεί οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, η δράση αυτή αφορά στην εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται από τους συμμετέχοντες στην επιμόρφωση εκπαιδευτικούς, στις σχολικές τους τάξεις, ενσωματώνοντας ψηφιακές τεχνολογίες στη δική τους διδακτική πρακτική, με την προηγούμενη υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών τους.

Στο πλαίσιο της παρούσας 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ, Μαρτίου – Ιουνίου 2023, υλοποιούνται πανελλαδικά 370 επιμορφωτικά προγράμματα όλων των παραπάνω «συστάδων», με βάση το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, δηλαδή με συνδυασμό κατά περίπτωση, δια ζώσης συνεδριών σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης – Δημόσια Σχολεία, σύγχρονων εξ αποστάσεως επιμορφωτικών συνεδριών, ασύγχρονων εξ αποστάσεως δράσεων.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα διεξάγονται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ)/ Β΄ κύκλος», https://e-pimorfosi.cti.gr/, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία υλοποιείται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος» ως τελικό δικαιούχο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Πηγή:

https://e-pimorfosi.cti.gr/anakoinoseis/492-enarksi-programmatwn-b2-2nd