image_pdfimage_print

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

Με την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της, η Ένωση Οικονομολόγων κλείνει μια περίοδο θεσμικής αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης, που ακολούθησε την πανδημία κατά την οποία βιώσαμε εκτός των άλλων και τις οδυνηρές απώλειες του επί σειρά ετών ιστορικού Προέδρου μας, Παντελή Τέντε, του Αντιπροέδρου, Πέτρου Πριβατιτσάνη αλλά και άλλων ιστορικών Μελών του Δ.Σ. της ΕΟΕΔΕ., όπως του αείμνηστου Σπύρου Τζούτη.

Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι/ες να προχωρήσουμε και να δικαιώσουμε το έργο και το όραμα όσων εργάστηκαν προκειμένου η οικονομική επιστήμη να λάβει στην εκπαίδευση τη σημαντική θέση που της αρμόζει. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι συναισθανόμαστε πλήρως τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουμε τόσο απέναντι στην ιστορία του Επιστημονικού μας Συλλόγου, η οποία ξεκίνησε το 1987, όσο και απέναντι στο μέλλον του.

Ως νέο Κεντρικό Συμβούλιο θα λειτουργήσουμε σεβόμενοι εσάς τους συναδέλφους/ισσες και εμάς τους ίδιους/ιες, που την τελευταία δεκαετία βιώνουμε την τραγική ειρωνεία. Aπό τη μια όλο και περισσότεροι μαθητές/τριες να επιλέγουν τον προσανατολισμό Οικονομίας και Πληροφορικής δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο της Οικονομικής Επιστήμης και από την άλλη οι χαράσσοντες την Εκπαιδευτική Πολιτική να κωφεύουν στην μαθητική επιταγή, καταργώντας Οικονομικά μαθήματα, αλλοιώνοντας το μαθησιακό αντικείμενο, συρρικνώνοντας το διδακτικό ωράριο των Οικονομολόγων. Παραθέτουμε το περίγραμμα της λειτουργίας και τους στόχους του νέου Κεντρικού Συμβουλίου:

Σχεδιασμός της στρατηγικής στα θέματα των διεκδικήσεων του κλάδου από το Κεντρικό Συμβούλιο.

  •  Άμεση επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου και του ΙΕΠ.

  • Δημιουργία ενός σύγχρονου κατάλληλα ενημερωμένου ιστότοπου.

  • Παραγωγή και διάθεση εκπαιδευτικού υλικού ώστε να υποστηριχθεί η διδασκαλία.

  • Επιμορφώσεις, ημερίδες με στόχο την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου και

    την επαγγελματική ανάπτυξη των συναδέλφων.

  • Συνεργασία με φορείς και οργανισμούς που επιδιώκουν την προαγωγή της Οικονομικής εκπαίδευσης όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο, τα Πανεπιστήμια την Οικονομική Ολυμπιάδα.

  • Πραγματοποίηση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών και ερευνών με στόχο να κατανοήσουμε καλύτερα τις απόψεις των μελών μας και ιδιαίτερα όσων ζουν στη περιφέρεια.

Στη νέα αυτή εποχή, σας καλούμε όλους να συστρατευτείτε στον αγώνα της ΕΟΕΔΕ, ώστε να αναδειχθεί η αξία και η σημασία της Οικονομικής Επιστήμης και των οικονομικών διδακτικών αντικειμένων. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας/καμία και πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με μια ενιαία φωνή και έκφραση ώστε να ενισχύουμε την αξιοπιστία των αιτημάτων μας και να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Σας προσκαλούμε να έρθετε σε επαφή με τους Προέδρους των Περιφερειακών Τμημάτων, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στους ηλεκτρονικούς καταλόγους, που θα σας δώσουν το δικαίωμα να συμμετέχετε στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Η Ελληνική κοινωνία βιώνοντας το σύνθετο οικονομικό περιβάλλον που διαμόρφωσαν η ύφεση, η πανδημία και ο πόλεμος έχει κατανοήσει την κρισιμότητα των οικονομικών γνώσεων στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Μένει να επικοινωνηθεί στην Πολιτεία ότι οι συνθήκες είναι ώριμες πλέον, ώστε οι γνώσεις αυτές να ενταχθούν σε όλο το εύρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού σχολείου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η Πρόεδρος 

Δρ. Σοφία Τακάογλου

Ο Αντιπρόεδρος

Αριστείδης Νότης ΜΒΑ

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail