ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΟΕΔΕ ΑΘΗΝΑΣ

Τη Δευτέρα 24/9/2018 το Περιφερειακό Τμήμα Αθήνας και Ανατολικής Αττικής υλοποίησε εργαστήριο με θέμα: «Υλοποίηση Προγράμματος Εικονικής επιχείρησης».

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης υλοποιείται από το 2005 σε ιδιωτικά και δημόσια Λύκεια με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται στο πλαίσιο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Στο εργαστήριο έγινε ενημέρωση,  ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας για τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση».

Greece και εισηγητές ήταν:

  

ΣΕΝ

 

ο κ. Γιώργος Τζήρος, οικονομολόγος εκπαιδευτικός στο PIERCE

 

 

  

 

 

Περιγραφή προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση”,  ΣΕΝ

 

 Διαδικασία – Χρονοδιάγραμμα,  ΣΕΝ

* Μετά την κατάθεση αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μια σειρά από έγγραφα με αναλυτικές οδηγίες και υποδείγματα.

  

Βασικά βήματα, Γιώργος Τζήρος

  

Εισαγωγή Εικονική 2018-19 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΝΤΑ, Μαρία Τζώρτζη

  

Business Plan HelpHomeless ΔΟΥΚΑ, Ανδρέας Στριφτάρας

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

ΦΩΤΟ 2     ΦΩΤΟ 3     ΦΩΤΟ 4     ΦΩΤΟ 5     ΦΩΤΟ 6     ΦΩΤΟ 7

 

ΦΩΤΟ 9    ΦΩΤΟ 10    ΦΩΤΟ 11    ΦΩΤΟ 12    ΦΩΤΟ 13    ΦΩΤΟ 14

 

 

 

 




Διοργάνωση εργαστηρίου για την “Εικονική Επιχείρηση”

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από αιτήματα συναδέλφων, το Περιφερειακό Τμήμα Αθήνας και Ανατολικής Αττικής καλεί τους Οικονομολόγους Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων των περιοχών Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Μελισσίων, Παπάγου, Πεντέλης, Φιλοθέης, Χαλανδρίου, Χολαργού και Ψυχικού σε εργαστήριο με θέμα :

«Υλοποίηση Προγράμματος Εικονικής Επιχείρησης».

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 24/9/2018 στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού στις 18:30 παρουσία και της κ. Ελίζας Παυλίδη, Educational Programs Manager του ΣΕΝ.

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης υλοποιείται από το 2005 σε δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται στο πλαίσιο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας για τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση».

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, έως την Παρασκευή 21/9/2018 σε ένα από το παρακάτω μέλη του Δ.Σ.

Ναταλία Κουρεμένου mail: τηλέφωνο: 6976431020

Γιώργος Καμαρινός mail: τηλέφωνο: 6944377119

Μαρία Τζώρτζη mail: , τηλέφωνο: 6932143270

Η παρουσίαση εμπειριών συναδέλφων που έχουν ήδη υλοποιήσει το πρόγραμμα κρίνεται πολύτιμη και προσκαλούνται να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

                                                                                   Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Η Πρόεδρος του Π.Τ.                                                           Ο Γραμματέας του Π.Τ.

Ναταλία Κουρεμένου                                                               Γιώργος Καμαρινός




Αρχές Οικονομικής Θεωρίας: ύλη 2018-2019

Η ύλη του μαθήματος προσανατολισμού της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου “Αρχές Οικονομικής Θεωρίας” που αφορά τους μαθητές που θα εξεταστούν πανελλαδικά το 2019, είναι η ακόλουθη :


Από το βιβλίο «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου των Λιανού Θ., Παπαβασιλείου Α. και Χατζηανδρέου Α. 

Κεφάλαιο 1

Βασικές Οικονομικές Έννοιες, εκτός των παραγράφων 6 και 13. 

Κεφάλαιο 2

Η ζήτηση των αγαθών. 

Κεφάλαιο 3

Η παραγωγή της επιχείρησης και το κόστος, εκτός των παραγράφων 5, 6, 7, 8 και 9 που αναφέρονται στο κόστος παραγωγής.

Κεφάλαιο 4

Η προσφορά των αγαθών.

Κεφάλαιο 5

Ο Προσδιορισμός των τιμών, εκτός της παραγράφου 6.

*Οι ερωτήσεις και οι ασκήσεις που αντιστοιχούν στα προαναφερόμενα κεφάλαια.

Το ΦΕΚ για την ύλη των μαθημάτων εδώ




Αναθέσεις Οικονομολόγων 2018 σε Γυμνάσιο & Λύκειο

Δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως οι αναθέσεις των οικονομολόγων εκπαιδευτικών ΠΕ80 σε Γυμνάσιο και Λύκειο (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ).

 

Γυμνάσιο

Οικιακή Οικονομία: Α΄ ανάθεση (με προτεραιότητα πρώην ΠΕ15)

Κοινωνική και Πολιτκή Αγωγή: Β΄ ανάθεση (με προτεραιότητα πρώην ΠΕ09 και ΠΕ15)

 

Γενικό Λύκειο

Πολιτική Παιδεία (Α & Β Λυκείου): Α΄ ανάθεση (με προτεραιότητα πρώην ΠΕ09)

Ερευνητική Εργασία (Α & Β Λυκείου)

Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών: Α΄ ανάθεση (με προτεραιότητα πρώην ΠΕ09)

Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών: Β΄ ανάθεση (με προτεραιότητα πρώην ΠΕ09)

Κοινωνιολογία: Β΄ ανάθεση (με προτεραιότητα πρώην ΠΕ09)

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας: Α΄ ανάθεση (με προτεραιότητα πρώην ΠΕ09)

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών: Α΄ ανάθεση (με προτεραιότητα πρώην ΠΕ09)

* μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ

 

Επαγγελματικό Λύκειο

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ

 




Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018.

Τα οικονομικά μαθήματα θα εξεταστούν ως εξής:

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΓΕΛ : Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΕΠΑΛ : Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης ΕΠΑΛ : Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ




Πανελλαδικές 2018: 16-29 Mαρτίου οι δηλώσεις των υποψηφίων

ejetaseis

 

 

 

 

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. 

Για υπόδειγμα αίτησης ΓΕΛ πατήστε ΕΔΩ

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/180316_exet_gel_ypodeigma.pdf

Για υποδείγματα αίτησης ΕΠΑΛ πατήστε ΕΔΩ

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/epal-m/epal-aitisi-panel/33492-16-03-18-aitisi-dilosi-epal-2018-egkyklios-kai-ypodeigmata-aitisis

Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους υποψηφίους:

  1. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις τεσσάρων μαθημάτων (δύο μαθήματα γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας) μπορούν να διεκδικήσουν κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων στα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ειδικά, οι υποψήφιοι με τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ διεκδικούν εναλλακτικά α) είτε το ανωτέρω κοινό ειδικό ποσοστό σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. β) είτε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%) των εσπερινών ΕΠΑΛ ΜΟΝΟ σε ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ. Το κοινό ειδικό ποσοστό που διεκδικούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια είναι 5% των θέσεων, ενώ στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το ποσοστό ανέρχεται στο 10% των θέσεων (μόνο για φέτος).
  2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπειυποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
  3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
  4. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2016 ή το 2017 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Οι υποψήφιοι για το 10% των ΓΕΛ θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.
  5. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσεινέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

       πηγή: http://www.minedu.gov.gr




ΗΜΕΡΙΔΑ 1/2/2018 : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΟΕΔΕ ΑΘΗΝΑΣ

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Αθήνας και Ανατολικής Αττικής της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο θέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών – Pierce, επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο :

«Η συμβολή των οικονομικών μαθημάτων στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης –

Διεθνείς πρακτικές ένταξης των οικονομικών μαθημάτων στα προγράμματα σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 κ. Ναταλία Κουρεμένου                    κ. Κωνσταντίνος Λιόλιος                    κ. Θεοχαρούλα Μαγουλά

 κ. Χαρίκλεια Ξάνθη                           κ. Γιώργος Δρέττας                           κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας 

 κ. Βικτωρία Οικονόμου Πέκκα           κ. Νικόλαος Φίλιππας                       κ. Κωσταπάνος Μηλιαρέσης 

 κ. Γιώργος Καμαρινός                       κ. Ηλίας Μηνάς                                 κ. Αριστείδης Νότης  

 κ. Γιώργος Τζήρος                             Επιτροπή

 

– ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

 “Γιατί Διακριτότητα των Οικονομικών Μαθημάτων στο Γενικό Λύκειο;” (κ. Ναταλίας Κουρεμένου)

 “Η αναγκαιότητα της διδασκαλίας των Οικονομικών Μαθημάτωνστο Γενικό Λύκειο” (κ. Γιώργου Τζήρου)

 “Σύγκριση του προγράμματος σπουδών στο μάθημα της Οικονομικής Θεωρίας μεταξύ του Ελληνικού συστήματος και του συτήματος International Baccalaureate” (κ. Αριστείδη Νότη)

 “Τα οικονομικά μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο” (κ. Γιώργου Καμαρινού)

 “Τα οικονομικά μαθήματα στο Γαλλικό Γενικό Λύκειο” (κ. Ηλία Μηνά)

 “Η συνήθεια είναι το Πρόβλημα, αλλά είναι και η Λύση” (κ. Κωσταπάνου Μηλιαρέση)

 

 

 




Νέο Δ.Σ. Περιφερειακού τμήματος

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Αθήνας και Ανατολικής Αττικής της ΕΟΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 12-10-2017, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 

Κουρεμένου Ναταλία, Πρόεδρος

Τζήρος Γιώργος, Αντιπρόεδρος

Καμαρινός Γιώργος, Γραμματέας

Τριανταφυλλοπούλου Χριστίνα, Ταμίας

Αδαμόπουλος Ευστάθιος, Μέλος

Τζώρτζη Μαρία, Μέλος

Μηνάς Ηλίας, Μέλος

Κανδυλιώτης Παντελής, Μέλος

Λιάπη Ιωάννα, Μέλος